Regulament Surf Camp In Tenerife

Surf :                                                   

Reguli de siguranta la cursuri:

-Surfing-ul este un sport periculos practicat intr-un mediu permanent dinamic si adesea puternic cum este oceanul, asadar pot aparea accidente in urma neatentiei sau a lipsei de atentie distributiva astfel pe durata cursurilor e necesara atentia permanenta la indicatiile instructorilor la pregatirea teoretica de pe uscat si in apa

-Echipa SurfAcademy nu este responsabila pentru accidentele survenite in urma  neascultarii indicatiilor instructorilor.

-trebuie montat leash-ul de siguranta de fiecare data cand se intra in apa.

-nu tineti placa intre voi si valurile care se apropie.

-nu lasati placa din mana decat daca sunteti sigur ca aceasta nu pune in pericol alte persoane din apa (surferi sau inotatori)

-pastrati zona de practica acolo unde va indica instructorii (aceasta se poate modifica pe durata cursului datorita curentilor sau a evolutiei mareei)

-acordati timp si importanta incalzirii si stretching-ului inainte de intrarea in apa deoarece conditiile pot oscila brusc de la calmitate la valuri puternice.

-fiti atenti in permanenta unde sunt instructorii si ceilalti elevi in zona de surf

-in zona de surf nu trebuie sa luati pozitie in fata altori elevi, trebuie sa stati pe aceeasi linie/rand cu ei

-cand incercati sa luati un val, uitati-va inainte in spate sa nu fie luat deja de altcineva care va poate lovi cu placa

-cand incercati sa luati un val, daca vedeti alti elevi in fata voastra trebuie sa-i atentionati sa se fereasca

Cursuri :

– Orele de incepere a cursurilor sunt atent alese de echipa SupAcademy pentru siguranta voastra, si depind de conditiile meteo si oceanografice cum sunt vantul si mareea dar si ale plajei cum sunt organizarea scolilor de surf pe plaja respectiva, astfel cursul incepe la ora stabilita in programul stabilit pe parcursul saptamanii de surf si nu putem astepta pe cei care intarzie.

-In zilele in care conditiile nu permit desfasurarea cursurilor fie din pricina valurilor prea puternice sau mai rar a inexistentei valurilor, organizam o plecare in unul dintre punctele de atractie ale insulei sau alte activitati.

– Cursul este predat de o echipa de 3 instructori , asadar va rugam ca in caz ca nu intelegeti ceva sau doriti o aprofundare, sa apelati cu incredere la unul dintre acestia.

– In functie de progresul tuturor, avem posibilitatea de a imparti cursantii In 2 grupe tinand cursurile pe plaje diferite pentru fiecare din ele.

Echipament:

-Fiecare cursant va primi un costum de neopren si o licra la inceputul saptamanii de surf pe care le va mentine pe toata durata camp-ului. Acestea pot fi schimbate la cerere daca nu se potrivesc marimile.

-Dupa fiecare curs costumul de neopren se clateste in apa dulce pe fata si pe verso si se pune la uscat pe verso (interior). Licra de asemenea se clateste de cateva ori in apa dulce.

-La cursuri e obligatoriu pentru toata lumea sa poarte licra alba a scolii pentru a ne putea recunoaste si diferentia in apa cu alte scoli.

-fiecare cursant poate mentine aceeasi placa la toate cursurile sau o poate schimba la cerere in cazul in care mai sunt alte placi disponibile.

-Placile de surf sunt la dispozitie numai pe durata a unui curs pe zi. Folosirea lor in afara cursurilor implica un cost de 5 eur. Costumul de neopren ramane la dispozitie pe toata durata saptamanii de surf si folosirea lui in afara cursurlor nu implica alte costuri.

-In pauze si la sfarsitul cursului, placile de surf se depoziteaza pe plaja in locurile special desemnate, nu oriunde, pentru ca valurile pot creste si pot lua placa in ocean.

-Este interzisa asezarea in sezut pe placa in zona in care pot ajunge valurile sau pe suprafate de piatra pentru ca se pot rupe chilele odata ce cursantul e miscat de val, sau pietrele pot penetra placa pe dedesubt.

– La finalul cursului, placile se spala de nisip si se transporta la masina de transport, la scoala, sau la camp.

-Este interzisa remorcarea placii pe nisip cu leash-ul. Placa se transporta numai la sub brat, pe sold sau pe cap. In caz ca este prea grea una dintre cele 3 metode 2 persoane vor transporta cate 2 placi in tandem conform instructiunilor date de instuctori.

Masini:

– Pentru fiecare masina se desemneaza un responsabil care va raspunde pentru eventuale daune si amenzi ce nu sunt acoperite de asigurare.

-Fiecare masina e desemnata pentru 4 sau 5 participanti alesi la inceputul saptamanii de surf, grupul format astfel pentru fiecare masina are raspunderea de a se coordona pentru a ajunge la cursuri. Masina poate fi folosita si in afara cursurilor cu acordul soferilor desemnati responsabili.

-in cazul unor daune neacoperite de asigurare, suma daunei e responsabilitatea soferului care poate stii cu ceilalti participanti din masina acine a produs dauna, sau poate decide impreuna cu ei impartirea acesteia la toti participantiindin aceasta.

– Masinile pot fi conduse numai pe drumurile asfaltate, asigurarea nu include conducerea lor pe drumuri de pamant.

– Masinile trebuiesc inapoiate cu aceeasi cantitate de benzina cu care au fost luate in primire.

-Achizitionarea combustibiliului este responsabilitatea cursantilor.

Cazare 

– camerele sunt de 2, 3 sau 4 persoane iar distributia pe camere se face la fata locului, prioritate la camerele de 2 persoane avand-o cuplurile sau familiile. Incercam pe cat posibil sa pastram camere de baieti si camere de fete.

Curatenie

– Gunoiul se sorteaza pe categorii: organic si anorganic.

– Bucataria trebuie mentinuta curata, si vasele spalate.

– Spatiul de locuit trebuie mentinut fara nisip, astfel, inainte de a intra va rugam sa va curatati afara.

X