Perioada: 17 - 31 Martie 2025

Pret: 2450 euro

Pachetul include:

  • Cazare 14 nopți, cu mic dejun inclus
  • Zboruri interne Guayaquil – Baltra (Galápagos) – Guayaquil
  • Zboruri interne Guayaquil – Loja – Quito/Guayaquil
  • Transport intern privat pe continent
  • 10 cursuri de surf cu echipament inclus
  • Ghid de surf/însoțitor de grup
  • Fotografii de surf
  • Taxe de intrare în Insulele Galápagos
  • Transferuri maritime între Insulele Galápagos

Pachetul NU include:

  • Zboruri internaționale București – Guayaquil – București (aprox. 1000 EUR)
  • Mesele, cu excepția micului dejun (aprox. 300 USD)
  • Transferuri taxi (aprox. 40 USD)
  • Asigurare medicală (aprox. 20 EUR)

*oferim gratuit asistenta in achizitionarea biletelor de avion interne si internationale

Rezerva

Ai Intrebari?






























    Prezentare:

    Cu o temperatură a apei în jur de 30 de grade și cazări pe plaje tropicale cu valuri ușoare chiar în fața cabanelor înconjurate de junglă, Ecuador e locul ideal să înveți și să trăiești surf. Insulele Galapagos, sau Hawaii-ul Sudamerican, sunt cea mai renumită locație din Ecuador. Aceasta datorită lui Charles Darwin, care a locuit pe insula Santa Cruz când a scris faimoasa carte Originea speciilor, care a făcut cunoscută lumii teoria evoluției și conceptul de selecție naturală. Insulele sunt un paradis unic în lume datorită conservării ecosistemului încă de la descoperirea acestora, astfel animalele, nemaifiind vânate de oameni, nu au dezvoltat conceptul de frică de aceștia și trăiesc în comuniune cu ei. Țestoasele de Galapagos umblă nestingherite pe poteci în apropiere de localități, iguanele trec strada liniștite, focile dorm pe străzi, flamingo roz găsești în spatele caselor, pinguinii mănâncă pește în port, iar în apa transparentă vezi pești, țestoase, lei de mare, pelicani și multe alte animale, unele dintre acestea fiind abile și pe valuri pentru că știu să facă surf. Ecuadorul e mult mai complex și pe continent este o țară exotică tropicală, care are junglă la oceanul Pacific, munții Anzi și spre est jungla Amazoniană. Faptul că trece linia Ecuatorului prin această țară înseamnă că se poate păși între emisferele Nord și Sud și experimenta efectul Coriolis și alte fizici care funcționează numai pe acest meridian, de latitudine 0. Cultura și spiritualitatea sunt descendente din cosmologia Incasă și sunt construite în jurul conceptelor de comuniune cu Mama Natură (Pachamama) și vindecarea corpului sau a minții prin vindecarea sufletului. Pentru aceasta se organizează ceremonii ancestrale în care șamanii călăuzesc participanții în procesul de purificare, disoluție a egoului și rescriere a tiparelor negative.

    Pachetul de 2450 euro include:

    Cazari:

    • 5 nopți în bungalow de 2/3 persoane cu baie privată, în Ayampe, pe continent. Mic dejun inclus.
    • 5 nopți în cazare de 3 stele cu camere de 2 persoane, cu baie privată pe Insula Isabela din arhipelagul Galápagos. Mic dejun inclus.
    • 2 nopți în cazare de 3 stele cu camere de 2 persoane, cu baie privată în Quito, capitala Ecuadorului. Mic dejun inclus.
    • 2 nopți în bungalow de 2/3 persoane cu baie privată în Vilcabamba, munții Anzi. Micul dejun nu este inclus.

    Zboruri interne:

    • Guayaquil – Baltra (Galápagos) – Guayaquil. Asistăm participanții în achiziția biletelor pentru a respecta orarele celorlalte transferuri de pe insule. Costul estimativ este de aprox. 400 USD, fără bagaj de cală sau troller de cabină.
    • Guayaquil – Loja – Quito/Guayaquil. Asistăm participanții în achiziția biletelor pentru a respecta orarele celorlalte transferuri de pe continent. Costul estimativ este de aprox. 260 USD, fără bagaj de cală sau troller de cabină.

    Transportul intern privat pe continent:

    • Minivan privat, Aeroportul Internațional Guayaquil – Ayampe – Aeroport Guayaquil, 3 ore pe sens.
    • Mașini private, Aeroportul Loja – Vilcabamba – Aeroportul Loja, 2h30min pe sens.

    10 Cursuri de surf:

    • Durata cursurilor este de aprox. 2 ore pe sesiune. Include o parte teoretică pe plajă pentru dobândirea tehnicilor de surf și una practică în apă pentru exersarea manevrelor și corectarea lor.
    • Alegem spot-ul de surf potrivit pentru nivelul general al grupului, iar dacă sunt diferențe semnificative de nivel între membrii grupului putem alege 2 spot-uri diferite pentru cursul de surf, astfel încât să maximizăm șansele de progres pentru fiecare nivel în parte.
    • Echipamentul este complet inclus (placă, leash, bluză cu protecție UV). Plăcile de surf sunt alese la dimensiunile potrivite pentru progresul fiecărui participant în parte. Echipamentul de surf poate rămâne și în afara cursurilor pentru practică liberă.

    Ghidul de surf / însoțitorul de grup este persoana care asistă grupul pe parcursul întregii excursii, organizează cursurile de surf și ghidează participanții pentru practică liberă de surf, activitățile opționale, transporturi, ține legătura cu cazările, cunoaște itinerariul și ajută participanții în situații de urgență.

    Fotografii de la cel puțin 2 sesiuni de surf.

    Taxele de intrare pentru turiști nerezidenți în Arhipelagul Insulelor Galápagos, care este în întregime un parc natural protejat. Este inclusă, de asemenea, cartea specială de îmbarcare către Insulele Galápagos, deoarece bagajul trebuie scanat separat de controlul normal înainte de îmbarcare pentru a nu introduce lucruri dăunătoare faunei și florei endemice din arhipelag.

    Transferuri maritime între insulele Galápagos, St Cristóbal – Isabela – St Cristóbal.

    Pachetul de 2450 euro NU include:

    • Zboruri internaționale București – Guayaquil – București. Rutele ideale sunt București – Madrid și Madrid – Guayaquil. Asistăm participanții în achiziția biletelor dacă este necesar. Costul estimativ este de aprox 1000 EUR, fără bagaj de cală. Bagajul de cală nu este recomandat în această excursie datorită dificultății transportării acestuia între locații și între diferitele mijloace de transport (Mașini, Van-uri, Bărci, Taxiuri, etc). Putem recomanda participanților tips and tricks pentru împachetarea în bagaje ca să poată călători cu rucsace de 30L.
    • Mesele, cu excepția micului dejun care este inclus în 12 dintre cele 14 zile de excursie, au un cost estimativ între 250 și 350 USD.
    • Transferurile de la aeroporturi care nu sunt incluse, se referă la taxiurile spre port în Arhipelagul Insulelor Galapagos și spre cazare din aeroportul din Quito. Costul aproximativ al acestora pe ambele sensuri este de 40 USD.
    • Asigurare medicală poate fi făcută online, înainte de plecarea spre Ecuador. Agenții de asigurări care eliberează polițe online sunt Allianz, Uniqa, Generali, Omniasig, sau puteți folosi motoare de căutare cum este www.asigurari.ro. Estimativ costul acestora este de 20 EUR.

        Activități Opționale – Detalii

    • Ceremonii de vindecare ancestrale din munții Anzi, precum cea de “San Pedro”, poate fi făcută în Vilcabamba, valea sacră a Ecuadorului, cu călăuze autentice în locul unde cactusii sunt la ei acasă și cresc până la 7 metri în înălțime. Costul aproximativ al acestora este de 100 USD.
    • Ceremonii de purificare ancestrale ale nativilor din Americi, precum cea de Te Mazkal (saună cu cântare), de asemenea poate fi experimentată în Vilcabamba cu călăuze autentice și costă aproximativ 40 USD.
    • Trail de bicicletă pe insula Isabela (Arhipelagul Galapagos), unde se pot vedea țestoase de Galapagos, iguane, pelicani. Durează aprox. 2h și costă aprox. 20 USD.
    • Snorkel ghidat pe insula Isabela, într-unul dintre cele mai frumoase locații din lume pentru snorkel, unde se văd rechini, pinguini, pisici de mare, țestoase marine, foci, lei de mare, iguane și multe alte vietăți marine. Durează aprox. 5h și include echipamentul, transportul, gustări, ghidul. Costă 150 USD.
    • Tur SUP ghidat pe insula Isabela (Arhipelagul Galapagos), unde se pot vedea pinguini, pisici de mare, țestoase marine, foci, lei de mare și multe alte păsări și vietăți marine. Durează aprox. 3h și include echipamentul, ghidul și transportul. Costă aprox. 50-60 USD, în funcție de mărimea grupului.

    Detalii:

    De ce cu SurfAcademy?

    Pentru că suntem ca acasă în Ecuador. Din 2015 explorăm an de an țara și cunoaștem foarte bine locuri de vizitat și valuri de surf ascunse turismului de masă. Știm care sunt tourist trap-urile și destinațiile bombă, așa că am organizat un itinerariu care descoperă esența naturală, culturală și spirituală a locului în timpul învățării de la 0 sau al ghidării progresului la surf. Ne dorim ca participanții să se bucure de toate beneficiile surfing-ului în deplină siguranță și maximul de confort posibil în timpul imersiunii în vibe-ul sudamerican. Astfel, organizăm cursurile de surf cu atenție sporită la tipul de valuri și nivelul de experiență al participanților, tipul de plăci și momentele optime ale mareelor. Vrem ca toți să se întoarcă acasă distrați, cu cât mai mult surf învățat și cu o înțelegere mai bună a culturii, spiritualității, faunei, florei, gastronomiei și a geografiei acestui colț de rai.

    De ce un surf trip?

    Schimbăm paradigma plicticoasă a unei vacanțe la plajă și facem un surf trip în toată regula. Vacanța la surf este despre cunoaștere. Faci cunoștință sau te împrietenești mai bine cu oceanul în timp ce cunoști localnici și cultura locală. Un surf trip e și pentru oameni care nu au încercat niciodată surf, dar sunt curioși cum este. Este chiar și pentru cei ce nici nu știu să înoate și vor să aibă o experiență nebună, dar safe, pentru că știm să lucrăm în apă mică și cu aceștia. În mod sigur e și pentru cei ce știu deja dar vor să îl practice mai bine, că maximizăm șansele învățării prin antrenamentele dedicate pentru surf, locațiile și momentele alese pentru cursuri. Pentru toți este o vacanță de neuitat în care te poți relaxa pe o plajă tropicală, învăța un sport cool de făcut la plajă și înțelege mai bine esența Americii de Sud.
    Surfing-ul se practică în mainstream de aproximativ 100 de ani, și din 2020 este un sport olimpic. Istoria sa e mai lungă decât originile hawaiiene, pentru că în Peru s-a excavat ceramică de mii de ani pictată cu oameni ce foloseau ambarcațiuni de paie numite „Totora” pentru a călări valuri. Surfing-ul are bogate beneficii pentru corp și minte. Majoritatea rezultă din dezvoltarea echilibrului, corectarea aliniamentului coloanei vertebrale și întărirea mușchilor spatelui, dar și din eliberarea stres-ului prin comuniunea cu natura necesară glisării pe valurile oceanului.
    Echipamentul este format dintr-o placă de surf, leash și o licra de protecție pentru soare.

    Itinerariu:

    Ziua 1 – Ne întâlnim pe Aeroportul Internațional Guayaquil, indiferent de unde venim. Plecăm cu un van privat înspre prima locație la 3 ore distanță, un sat de pescari din provincia Manabí devenit paradis de surf. Ne oprim în drum să facem niște provizii esențiale, să ne luăm carduri pentru telefoane, etc. Jungla uscată înconjoară plaja cu nisip fin, lungă de câțiva kilometri buni, care deservește câteva sate cu mult spațiu sălbatic între ele. Satul nostru are o parte în care locuiesc pescarii localnici și arată foarte ecuadorian, și o parte în care s-au dezvoltat cazări mai turistice și arată ca în Bali. Ne cazăm literalmente pe plajă în căbănuțe, beachfront, și 5 nopți vom dormi cu sunetul valurilor în ureche.
    Ziua 2 – Conform planului de surf făcut cu puțin înaintea sosirii noastre, plan ce ia în considerare cel mai bun moment al mareei, cel mai bun spot, poate chiar în fața căbănuțelor, poate mai mergem pe jos pe plajă la valul ideal, începem cursurile de surf. Pe cât posibil evităm mijlocul zilei ca oră de curs ca să avem restul zilei libere să ne relaxăm sau să facem alte activități precum mai mult surf de capul nostru, plimbări cu bicicleta, vizite în Puerto López, Montañita, plimbări pe Drumul Colibrilor prin junglă, vizitat cu barca o insulă din apropiere, snorkel și multe altele care pot apărea ad-hoc.
    Ziua 3 – Surf și restul zilei relaxare sau alte activități în zonă.
    Ziua 4 – Surf și restul zilei relaxare sau alte activități în zonă.
    Ziua 5 – Surf și restul zilei relaxare sau alte activități în zonă.
    Ziua 6 – Ne trezim devreme și plecăm într-un minivan privat, înspre Aeroportul Internațional Guayaquil, ca să luăm avionul înspre Aeroportul Baltra, de pe insula Santa Cruz din arhipelagul Galapagos. În Galápagos, luăm un taxi și un ferry ca să ajungem pe insula Isabela, cea mai mare și mai sălbatică din arhipelag, fiind întâmpinați la tot pasul de animale sălbatice relaxate care nu fug de noi. Pe Insula Isabela ne cazăm lângă plajă și ne relaxăm după un drum lung la un beach bar și facem planul de explorat Galápagos.
    Ziua 7 – Conform planului de surf, o parte din zi o vom dedica cursului, după care fie facem mai mult surf, fie ne relaxăm sau, în funcție de condițiile meteo, putem alege să facem una dintre activitățile opționale cum ar fi snorkel într-unul dintre cele mai faine spot-uri de snorkel din lume, SUP, trail de bike pe poteci sălbatice cu țestoase de Galápagos, vizitat flamingo roz, vizitat ferme de cafea și coborâri cu bicicleta pe șosea, vizitat puncte de observare a naturii, volei și altele care pot apărea ad-hoc.
    Ziua 8 – Surf și restul zilei relaxare sau alte activități în zonă.
    Ziua 9 – Surf și restul zilei relaxare sau alte activități în zonă.
    Ziua 10 – Surf și restul zilei relaxare sau alte activități în zonă.
    Ziua 11 – Ne trezim devreme, pentru că avem un drum lung cu un ferry, un taxi, avionul din Aeroportul Baltra înspre Aeroportul Guayaquil și încă un avion din Aeroportul Guayaquil înspre Aeroportul Quito, din capitala Ecuadorului. Ne cazăm în zona Aeroportului pentru a fi aproape a doua zi de zborul către Vilcabamba.
    Ziua 12 – Începem ziua relaxați, pentru că începe drumul prin Anzii Ecuadorieni cu un zbor din Quito înspre Loja. De la aeroport luăm camionete pentru aproximativ 1,5 ore către Vilcabamba, valea sacră a Ecuadorului. E valea în care crește copacul sacru, Wilco, care e des folosit în ceremoniile localnicilor pentru proprietățile sale deschizătoare de percepții. Nu e o coincidență că în această vale a Ecuadorului cresc o sumedenie de plante cu astfel de proprietăți, precum San Pedro, Floripondio, Datura, etc. Ne cazăm în cabane dintr-o rezervație naturală protejată, aflată în jungla montană. În această seară, cine este pregătit poate participa la o ceremonie de vindecare tradițională.
    Ziua 13 – Ziua în care explorăm jungla montană fără grabă, pentru că sunt notate toate denumirile plantelor în interiorul rezervației. Explorăm râurile despre care, împreună cu întreaga pânză freatică, se spune că prelungesc viața localnicilor prin balansul lor chimic special. Putem face trasee de hiking și cunoaște mai mult satul Vilcabamba.
    Ziua 14 – Ne trezim devreme, pentru că ne întoarcem în Quito, cu transportul privat din Vilcabamba la aeroportul Loja. Luăm avionul înspre Quito numai o oră și, fie putem aștepta avioanele internaționale spre casele noastre, fie putem lăsa bagajele în aeroport și merge să vizităm locul prin care trece meridianul de 0 grade latitudine, sau Linia Ecuatorului, care se află la aproximativ o oră de mers cu taxiul. Dacă mai avem timp să prindem avioanele spre casă, putem vizita și Quito, cu cel mai bine conservat centru istoric din America de Sud, patrimoniu UNESCO.

    Cazările:

    Cazările sunt alese pentru proximitatea de locațiile de interes, cum ar fi spot-urile de surf, și confortul tuturor. Astfel, la ocean, stăm la cea mai mică distanță posibilă de valurile de surf; pe continent facem 30 de secunde până în apă, și în Galápagos facem câteva minute. În Vilcabamba stăm exact în jungla montană, iar în Quito între aeroport, capitală și linia Ecuatorului. Camerele sunt de 2 persoane, numai dacă suntem număr impar, o cameră va avea 3 persoane în ea. Toate cazările au baie proprie, sunt curate și utilate, iar cele de la ocean au aer condiționat și, într-una din locații, avem o piscină.

    Mâncarea:

    Micul dejun este inclus în afara de cele 2 zile petrecute în Vilcabamba și în alte 2 zile în care părăsim cazările foarte devreme. Alegem locațiile pentru mesele de prânz și cină după gustul grupului pentru a experimenta la maxim cultura gastronomică locală, dar și pe cea turistică. Mâncăm fructe organice de care știm, dar nu știam că au asemenea gusturi, pentru că suntem înconjurați mereu de copaci fructiferi, dar putem încerca o sumedenie de fructe mai puțin cunoscute, cum sunt guanabana, lucuma, anona, granadilla. Pentru pasionații de seafood, Ecuadorul este sursa celor mai buni creveți din lume, alimentând cele mai fancy restaurante din Europa. Pești proaspeți, crabi și orice alte viețuitoare marine comestibile se pot întâlni cu ușurință.

    Echipa noastra

    mkdf-team-image

    Tiberiu Balica

    Dom Presedinte / Surf Instructor

    Pasionat de snowboard, am inceput sa fac surf din 2011 in Tenerife, Insulele Canare unde l-am cunoscut pe Dan Gheorghe alaturi de care am prins gustul valurilor, iar motivatia mea pentru a arata si altora ce inseamna bucuria surfing-ului este sa-i vad la fel de fericiti ca mine cand reusesc sa faca ce isi propun. Din 2012 am inceput sa predau cursuri de surf pe valul artificial de la Divertiland din Bucuresti, apoi am calatorit in cele mai frumoase locuri de surf din lume unde care am pus bazele organizarii excursiilor pe care le facem la SupAcademy Romania. Acum traiesc vara in Romania fiind instructor de surf si SUP, iar din septembrie urmaresc vara in jurul lumii invatand surf pe mine si pe altii, pana in luna mai. Viata ideala pentru mine e langa apa si cel mai bun lucru pe care pot sa-l fac este sa invat pe cineva sa se relaxeze, sa traiasca mai sanatos si sa se cunoasca mai bine.

    Testimoniale

    X