Perioada: 14 februarie – 28 februarie 2023

Pret: 1950 euro

Pachetul include:

 • 13 Nopti de cazare la nivel de 3* European in El Paredon, Antigua de Guatemala, San Marcos Atitlan, Guatemala City, Flores si 1 noapte in refugiul alpin de pe vulcan
 • Micul dejun in toate locatiile in afara de El Paredon
 • Zborurile interne pana la situl arheologic maias, Tikal
 • Transportul intern cu minivan sau masini intre locatii
 • 7 cursuri de surf cu tot echipamentul inclus
 • Echipamentul de surf pentru practica in afara cursurilor
 • Explorare pe SUP in padurea de mangrove
 • Trekking de 2 zile si o noapte pe vulcan
 • Tur ghidat la Ruinele Maya Tikal
 • Ghizi pe parcursul intregii excursii
 • Fotografii

Pachetul NU include:

  • Avioanele internationale Bucuresti – Guatemala City
  • Mesele
  • Micul dejun in El Paredon
  • Activitatile optionale
  • Asigurarea medicala

* Pretul economic al avioanelor Bucuresti – Guatemala City la un drum de 20-24h cu 2 escale, este aproximativ 850 eur fara escala in USA si 550 eur cu escala in USA

Rezerva

Pachetul de 1950 euro include:

 1. Transport intern in avioane, minivanuri si masini pe durata intregii excursii
 2. Cazare pe durata intregii excursii in locatii de 3-4 stele, cu mic dejun inclus in afara de El Paredon.
 3. SURF: 7 cursuri pentru incepatori sau intermediari in cea mai frumoasa locatie de surf din Guatemala cu tot echipamentul inclus
 4. Curs SUP si tur pe SUP prin padurea de mangrove
 5. Trekking de 2 zile pe vulcanul Acatenango, cu campare la 3500m o noapte la cort si ascensiune pana la 4000m in dimineata urmatoare. In aceasta excursie se pot vedea eruptiile vulcanului Fuego pe timpul noptii.
 6. Ruinele Maya Tikal. Intre Guatelamala, Mexic si Belize se afla unul dintre cele mai putin explorate jungle din lume si inima civilizatiei Maya cunoscuta pentru calendarul sau precis, sistemul astronomic, matematica, arta si arhitectura. Civilizatia Maya nu e disparuta cum multa lume crede si putem vedea asta in cele peste 20 de dialecte vorbite numai in Guatemala, tinutele populare, bucataria si folclorul inca pastrate de locuitorii tarilor din acea zona. Tikal este locul unuia dintre cele mai mari orase construite de mayasi si se afla adanc in jungla din nordul Guatemalei.
 7. Vizita in Antigua de Guatemala, capitala istorica a tarii.
 8. Ghizi pe parcursul intregii calatorii.
 9. Fotografii facute de ghizi sau de catre fotografi profesionisti ce insotesc grupul, dupa caz.

Pachetul de 1950 euro NU include:

 1. Avioanele Bucuresti – Guatemala City. Va putem ghida pentru cumpararea biletelor de avion cele mai economice, acestea fiind la zboruri de 20h-24h in care se fac 2 escale, si varianta economica fara add-on-uri  costa aproximativ 850 eur fara escale in USA si 550 eur cu escale in USA. Pentru a putea zbura cu escala in USA este necesara o viza de tranzit eliberata de ambasada Statelor Unite in Romania.
 2. Mesele
 3. Micul Dejun in El Paredon
 4. Bagaje de cala la zboruri. Recomandam participantilor sa vina cu un rucsac de aprox 40L ce poate fi urcat la bordul avionului, deoarece bagajul de cala ingreuneaza deplasarea in Guatemala.
 5. Activitatile optionale
 6. Asigurarea medicala

Activitati optionale:

 1. Observarea broastelor testoase marine. In Guatemala se regaseste unul dintre cele doar 7 plaje din lume in care broastele testoase marine pot fi vazute cum eclozeaza pe tot parcursul anului. Acesta se afla langa locul in care vom face surf, si il putem vizita in timpul liber, activitatea avand 2 ore in total.
 2. Cursuri de gatit. Activitatea este o incursiune in bucataria traditionala Guatemalteca, in care putem invata prepararea de tortillas, empanadas, ticucas, burritos si altele, de la o familie locala. Durata acesteia este de 2 ore.
 3. Semuc Champey. Pentru a vedea aceasta nestemata naturala a Guatemalei, piscinele naturale de apa turcoaz formate intr-un pod de calcar lung de aprox 300m pe sub care trece un rau. Excursia aici dureaza 3 zile si pentru a o face va fi nevoie sa lipsim de la 2 cursuri de surf.
 4. Cursurile de yoga care dureaza o ora si costa aprox 10 dolari.

Echipa noastra

mkdf-team-image

Tiberiu Balica

Dom Presedinte / Surf Instructor

Pasionat de snowboard, am inceput sa fac surf din 2011 in Tenerife, Insulele Canare unde l-am cunoscut pe Dan Gheorghe alaturi de care am prins gustul valurilor, iar motivatia mea pentru a arata si altora ce inseamna bucuria surfing-ului este sa-i vad la fel de fericiti ca mine cand reusesc sa faca ce isi propun. Din 2012 am inceput sa predau cursuri de surf pe valul artificial de la Divertiland din Bucuresti, apoi am calatorit in cele mai frumoase locuri de surf din lume unde care am pus bazele organizarii excursiilor pe care le facem la SupAcademy Romania. Acum traiesc vara in Romania fiind instructor de surf si SUP, iar din septembrie urmaresc vara in jurul lumii invatand surf pe mine si pe altii, pana in luna mai. Viata ideala pentru mine e langa apa si cel mai bun lucru pe care pot sa-l fac este sa invat pe cineva sa se relaxeze, sa traiasca mai sanatos si sa se cunoasca mai bine.

Testimoniale

Ai Intrebari?


  Detalii

  Mai mult decat surf:

  Aceasta vacanta este dedicata surfingului in una dintre cele mai active dpdv vulcanic tari din lume si imersiunii in cultura mezoamericana pre si post Columbiana. Experimentam in ea forta mamei pamant in sub forma valurilor si a vulcanilor. Vom vedea plaje salbatice la capatul lumii, in sate nedescoperite de turismul de masa in care vom invata surf de la 0, sau progresa in nivel. Vom urca pe cosul vulcanului Acatenango de 4000m ca sa vedem in fata noastra cum vulcanul Fuego erupe constant cu cenusa si lava iar la Tikal vedem inima civilizatiei Maya in una dintre cele mai putin explorate jungle din lume.

  Durata:

  2 saptamani in care alternam perioade active, intense si cu relaxare totala, petrecem o saptamana la plaja 2 zile pe vulcani, 2 zile in jungla, 2 in capitala coloniala Antigua si o noapte in capitala actuala, Ciudad de Guatemala. Plecam mereu la jumatatea lunii februarie si ne intoarcem la inceput de martie.

  Locatii:

  Facem surf in cel mai consistent si sigur spot din Guatemala: El Paredon, vizitam capitala veche, Antigua de Guatemala, urcam pe vulcanul Acatenango sa vedem cum erupe vucanul Fuego, cunoastem imensul lac vulcanic Atitlan pentru ca vom sta intr-o comunitate internationala de retreat-uri spirituale numita San Marcos, aflata chiar pe malul acestuia, exploram situl arheologic Tikal si imprejurimile junglei Maya, avem si putin timp pentru a vizita capitala Ciudad de Guatemala, si oraselul colonial Flores.

  Surfing-ul:

  Surfing-ul in Guatemala nu este inca la nivel turistic si vom profita de acest lucru ca sa invatam sau sa progresam aproape singuri in valuri perfecte, ajutati de echipa SurfAcademy si de cei mai buni surferi locali. Avem 7 cursuri de surf de cate 2 ore pe plaje de nisip, fiecare distribuite cate unul pe zi si impartim grupul dupa nivelul aptitudinilor, astfel ca fiecare va avea parte de un training conform cu nivelul sau. Dupa cursuri, echipamentul ramane la dispozitie pentru sesiuni libere de surf. Se intampla in El Paredon, un satuc de surf relaxat, cu drumuri prafuite, casute pentru surferi si cateva familii care pregatesc mancare.

  Activitatile Optionale:

  Avand in vedere ca vacanta e plina de activitati, timpul pentru activitati optionale este limitat la zilele in care facem surf. Pentru activitati precum yoga, observarea de broaste testoase marine, cursuri de gatit si altele pe care le putem face langa ocean avem la dispozitie jumatate de zi. Daca dorim activitati mai lungi precum a vizita Semuc Champey, distantele sunt foarte mari si va trebui sa renuntam la 2 zile de surf pentru a participa.

  Conditii de cazare:

  Vom sta in camere duble, matrimoniale sau triple, la nivelul de cel putin 3 stele european, exceptand noaptea de camping de pe vulcanul Acatenango care va fi la cort  si vom primi toate cele necesare camparii, inclusiv mancare. In cele 7 zile de surf stam chiar pe plaja El Paredon, iar in Antigua si Ciudad de Guatemala stam in centrul orasului.

  X