Perioada: 16 februarie – 2 martie 2021

Pret: 2650 euro

Pachetul include:

 • Zboruri internationale de oriunde din Europa*
 • Zborurile interne pana la situl arheologic maias, Tikal
 • Cazarea
 • Transportul si transferurile interne
 • 10 cursuri de surf
 • Excplorarea pe SUP a padurii de mangrove
 • Echipamentul de surf
 • Trekking de 2 zile pe vulcan
 • Intrarea si ghidul la situl arheologic Tikal, in jungla Maya
 • Ghizi pe parcursul intregii excursii

Pachetul NU include:

  • Mesele in afara micului dejun
  • Activitatile optionale
  • Asigurarea medicala

Pachetul de 2650 euro include:

 1. Zboruri internationale de oriunde din Europa cu toate taxele incluse
 2. Zboruri interne
 3. Transport intern complet si transferuri cu taxiuri, autobuze, vanuri si masini pe durata intregii excursii
 4. Cazare pe durata intregii excursii in locatii de 3-4 stele
 5. SURF: 10 cursuri pentru incepatori sau intermediari in cele mai frumoase 2 locatii din Guatemala
 6. Curs SUP si tur pe SUP prin padurea de mangrove
 7. Vizita la situl arheologic maias, Tikal. Intre Guatelamala, Mexic si Belize se afla unul dintre cele mai putin explorate jungle din lume si inima civilizatiei Maya cunoscuta pentru calendarul sau precis, sistemul astronomic, matematica, arta si arhitectura. Civilizatia Maya nu e disparuta cum multa lume crede si putem vedea asta in cele peste 20 de dialecte vorbite numai in Guatemala, tinutele populare, bucataria si folclorul inca pastrate de locuitorii tarilor din acea zona. Tikal este locul unuia dintre cele mai mari orase construite de maiasi si se afla adanc in jungla din nordul Guatemalei. Pentru a vizita ruinele Tikal,  luam avionul spre Flores, ultimul orasel dinaintea junglei, ne cazam langa ruine, vizitam o zi intreaga situl arheologic, apoi ne intoarcem in capitala pentru plecarea spre casa.
 8. Trekking de 2 zile pe vulcanul Acatenango, cu campare la 3500m o noapte la cort si ascensiune pana la 4000m. In aceasta excursie se pot vedea eruptiile vulcanului Fuego pe timpul noptii.
 9. Vizita in Antigua de Guatemala, capitala istorica a tarii.
 10. Ghizi pe parcursul intregii calatorii.

Pachetul de 2650 euro NU include:

  1. Mesele
  2. Bagaje de cala la zboruri. Recomandam participantilor sa vina cu un rucsac de aprox 40L ce poate fi urcat la bordul avionului, deoarece bagajul de cala ingreuneaza deplasarea in Guatemala.
  3. Activitatile optionale
  4. Asigurarea medicala

Activitati optionale:

  1. Observarea broastelor testoase marine. In Guatemala se regaseste unul dintre cele doar 7 plaje din lume in care broastele testoase marine pot fi vazute cum eclozeaza pe tot parcursul anului. Acesta se afla langa locul in care vom face surf, si il putem vizita in timpul liber, activitatea avand 2 ore in total.
  2. Cursuri de gatit. Activitatea este o incursiune in bucataria traditionala Guatemalteca, in care putem invata prepararea de tortillas, empanadas, ticucas, burritos si altele, de la o familie locala. Durata acesteia este de 2 ore.
  3. Vizita lacului Atitlan. Iubitorii de peisaje unice pot vedea o priveliste cu adevarat uimitoare a unui lac montan imens, inconjurat de vulcani activi. Acolo putem intra in baile termale sau vizita satul San Marcos de la Laguna in care se afla o comunitate multinationala hippie unde se pot face ceremonii de vindecare traditionale americii centrale. Aceasta vizita dureaza 1 zi intreaga, astfel ca ar insemna sa renuntam la un curs de surf.
  4. Semuc Champey. Pentru a vedea aceasta nestemata naturala a Guatemalei, piscinele naturale de apa turcoaz formate intr-un pod de calcar lung de aprox 300m pe sub care trece un rau. Excursia aici dureaza 3 zile si pentru a o face va fi nevoie sa lipsim de la 2 cursuri de surf.
  5. Cursurile de yoga care dureaza aproximativ o ora si costa aprox 10 dolari.

Echipa noastra

mkdf-team-image

Tiberiu Balica

Dom Presedinte / Surf Instructor

Pasionat de snowboard, am inceput sa fac surf din 2011 in Tenerife, Insulele Canare unde l-am cunoscut pe Dan Gheorghe alaturi de care am prins gustul valurilor, iar motivatia mea pentru a arata si altora ce inseamna bucuria surfing-ului este sa-i vad la fel de fericiti ca mine cand reusesc sa faca ce isi propun. Din 2012 am inceput sa predau cursuri de surf pe valul artificial de la Divertiland din Bucuresti, apoi am calatorit in cele mai frumoase locuri de surf din lume unde care am pus bazele organizarii excursiilor pe care le facem la SupAcademy Romania. Acum traiesc vara in Romania fiind instructor de surf si SUP, iar din septembrie urmaresc vara in jurul lumii invatand surf pe mine si pe altii, pana in luna mai. Viata ideala pentru mine e langa apa si cel mai bun lucru pe care pot sa-l fac este sa invat pe cineva sa se relaxeze, sa traiasca mai sanatos si sa se cunoasca mai bine.

Testimoniale

Ai Intrebari?
  La pretul vacantei se va adauga pretul biletului de avion + un comision de 20 euro


  Detalii

  Mai mult decat surf:

  Aceasta vacanta este dedicata surfingului in una dintre cele mai vulcanic active tari din lume si imersiunii in cultura mezoamericana pre si post Columbiana. Experimentam in ea forta mamei pamant in sub forma valurilor si a vulcanilor. Vom vedea plaje salbatice la capatul lumii, in sate nedescoperite de turismul de masa in care vom invata surf de la 0, sau progresa in nivel. Vom urca pe cosul vulcanului Acatenango de 4000m ca sa vedem in fata noastra cum vulcanul Fuego erupe constant cu cenusa si lava. Vizitam si situl arheologic maias, Tikal, locul unuia dintre cele mai mari orase constuite de maiasi, ce se afla adanc in jungla din nordul Guatemalei. Pentru a vizita Tikal, luam avionul spre Flores, ultimul orasel dinaintea junglei, ne cazam langa ruine si vizitam o zi intrraga situl arheologic. Apoi ne intoarcem in capitala pentru plecarea spre casa.

  Durata:

  2 saptamani de relaxare, aventura si invatat lucruri noi. Plecam la jumatatea lunii februarie si ne intoarcem la inceput de martie.

  Locatia:

  Vom face surf in cele mai frumoase si sigure 2 locatii de plaja din Guatemala: El Paredon si El Hawaii, vom vizita capitala veche, Antigua de Guatemala, vulcanul Acatenango si putin capitala Ciudad de Guatemala. Vizitam si situl arheologic maias, Tikal, locul unuia dintre cele mai mari orase constuite de maiasi, ce se afla adanc in jungla din nordul Guatemalei.

  Surfing-ul:

  Surfing-ul in Guatemala nu este inca la nivel turistic si vom profita de acest lucru ca sa invatam sau sa progresam aproape singuri in valuri perfecte, ajutati de echipa SurfAcademy si de cei mai buni surferi locali. Avem 10 cursuri de surf de cate 2 ore pe plaje de nisip, fiecare distribuite cate unul pe zi si impartim grupul dupa nivelul aptitudinilor, astfel ca fiecare va avea parte de un training conform cu nivelul sau. Dupa cursuri, echipamentul ramane la dispozitie pentru sesiuni libere de surf. Locatiile sunt El Paredon, un satuc de surf relaxat, cu drumuri prafuite, casute pentru surferi si cateva familii care pregatesc mancare. Acolo vom face 8 cursuri, si celelalte 2 vor fi pe plaja El Hawaii, langa Monterrico, o statiune in care mai vin localnici din Guatemala City si in weekenduri se incing petreceri pe plaja pana la rasarit.

  Activitatile Optionale:

  Avand in vedere ca vacanta e plina de activitati, timpul pentru activitati optionale este limitat la zilele in care facem surf. Pentru activitati precum yoga, observarea de broaste testoase marine, cursuri de gatit si altele pe care le putem face langa ocean avem la dispozitie jumatate de zi. Daca dorim activitati mai lungi precum vizite la lacul Atitlan sau Semuc Champey, distantele sunt foarte mari si va trebui sa renuntam la niste zile de surf pentru a participa.

  Conditii de cazare:

  Vom sta in camere duble, matrimoniale sau triple, la nivelul de cel putin 3 stele european, exceptand noaptea de camping de pe vulcanul Acatenango care va fi la cort  si vom primi toate cele necesare camparii, inclusiv mancare. In cele 10 zile de surf stam chiar pe plaja, iar in Antigua stam in centrul orasului.

 • Română
 • English
 • X