FAQ Surf Camp Portugalia

Intrebari frecvente

 • Care este perioada exacta a taberei de surf din Portugalia?

Tabara de surf din Portugalia se desfasoara in intervalul 23 Septembrie – 7 Octombrie, saptamanal (Ex 23 Sep – 30 Sep, 30 Sep – 7 oct). Inscrierile se fac in ordinea achitarii avansului si pot fi facute in oricare din saptamanile intervalului conform disponibilitatii locurilor.

 • Cate locuri sunt in total intr-o grupa a taberei de surf din Tenerife?

In fiecare grupa saptamanala sunt 15 locuri.

 • Ce trebuie sa fac pentru a ma inscrie?

Pentru inscriere e necesara achitarea echivalentului in lei a 250 de euro prin transfer bancar sau cash reprezentand avansul taxei de inscriere in asociatia noastra, si trimiterea unui email pe adresa board@supacademy.ro cu titlul “Inscriere SCP <Numele tau>” care sa contina in atasament “Formularul de inscriere” completat, o copie a OP-ului transferului sau a chitantei si o copie a actului de identitate pe care il vei prezenta la imbarcarea in avion.

 • Pana la ce data trebuie achitat avansul?

Plata avansului e necesara cu cel tarziu o luna inainte de plecare, insa locurile se pot epuiza inainte de acest termen daca alte persoane achita avansul mai devreme, astfel ca este necesara verificarea frecventa a disponibilitatii locurilor din saptamana aleasa. Avansul este nereturnabil.

 • Pana la ce data trebuie achitata diferenta de bani?

Diferenta trebuie achitata cu cel tarziu doua saptamani inaintea plecarii. Odata platita aceasta suma este de asemenea nereturnabila. Totusi in cazul in care gasim inlocuitor putem returna o parte din suma achitata (mai putin costurile gasirii unui inlocuitor, ex reclame facebook, discounturi speciale acordate in cautarea unui inlocuitor)

 • Trebuie sa fiu un inotator bun pentru a participa la tabara?

Tabara este pentru orice nivel de conditie fizica sau aptitudini de inot, insa tipul de plaja si locul din apa in care vei practica surfing-ul va fi determinat de acestea. Pentru a invata sa te dai pe valuri nu e nevoie sa stii sa inoti pentru ca instructorii stau cu tine si acolo unde apa nu depaseste talia. Totusi progresul la surfing e direct proportional cu cel al conditiei fizice, psihice si a nivelului de inot, iar noi lucram la fiecare dintre aceste capitole incercand sa te imbunatatim.

 • Ce variante de zbor am spre Portugalia daca plec din Romania?

Cele mai ieftine zboruri sunt cele cu escala, in jur de 150-200 euro cu escale decente de pana la 6 ore. Pentru recomandarile noastre poti consulta pagina web cu 3 luni inainte de data primei tabere, sau ne poti contacta pe board@supacademy.ro. Preturile biletelor oscileaza in timp, si ca sa prinzi cele mai bune preturi trebuie sa verifici ofertele saptamanal, in diverse zile ale saptamanii.

Cele mai rapide sunt zborurile directe din Bucuresti sau Budapesta, si costa in jur de 200-250 euro la Wizz Air sau Blue Air (numai din Bucuresti). Ai grija sa urmaresti ofertele speciale ale companiei pentru cele mai bune preturi. Preturile biletelor oscileaza in timp.

 • Pe care dintre aeroporturile din Portugalia sa aterizez mai bine?

Aeroporturile din Lisabona sau Faro. Faro este cu putin mai aproape de cazare decat cel din Lisabona, dar de obicei are rutele mai scumpe din Romania. Noi organizam transferul de la aeroporturi pentru rutele de avion recomandate, dar daca sunt grupuri mai mari care aterizeaza la ore similare in afara de zborurile recomandate de noi, organizam de asemenea transferul.

 • Scrie ca este inclus transferul de la aeroport, ma veti astepta la aterizare?

Organizam transferurile pentru zborurilr recomandate de noi, insa pentru grupuri mai mari care ajung la ore similare putem organiza transferul indiferent de aeroport (Faro sau Lisabona). Acest lucru il vom afla cand majoritatea celor 15 persoane din grupa isi vor fi achizitionat biletele de avion. In cazuri exceptionale, in care aterizarea e noaptea gasim impreuna o solutie pentru transfer. Autobuzele pana la cazare costa din Aeroportul din Lisabona aprox 20 eur, iar din aeroportul Faro aprox 12 euro. Transportul privat, o masina in care incap 3 persoane, costa de la aeroportul din Lisabona aprox 50 euro de pers, si de la aeroportul din sud 30 euro.

 • Cum se face repartizarea pe camere?

Camerele sunt de cate 2, 3 sau 4 persoane. Desi repartizarea se face la liber dupa preferintele participantilor, prioritate o au cuplurile, familiile, apoi grupurile. Incercam sa adaptam apoi pe cat posibil si dupa alegeri fete cu fete si baieti cu baieti. Incurajam grupul format la socializare inaintea plecarii pentru a se cunoste cat mai bine.

 • Cum e vremea in Portugaliain acea perioada?

Ziua temperatura variaza in jurul a 25-30 de grade iar Sseara poate avea in jur de 10 grade. Dimineata de asemenea, pana la iesirea soarelui temperatura poate avea in jur de 15 grade.

 • Ce temperatura are apa?

Apa oceanului are in jur de 16 de grade dar cu costumul de neopren pentru surf de 4/3 pe care il avem in dotare, nu se va simti apa rece decat in primele minute pe extremitati (maini picioare cap). De aceea efectuam o incalzire temeinica inainte de intrarea in apa pentru a evita eventuale probleme provocate de apa rece cum sunt intinderile musculare sau de ligamente.

 • Ce haine sa iau la mine?

Ai nevoie de haine subtiri, papuci, tricouri si pantaloni scurti pentru vremea din cursul zilei cand soarele straluceste. Seara ai nevoie de hanorac, paantaloni lungi, uneori chiar geaca si caciula pentru cei mai frigurosi. Ca si incaltari doar o pereche de adidasi sau pantofi sport, shoesi, etc. Nu e nevoie de bagaj de cala asa ca trebuie sa intre totul pe tine si in bagajul de mana.

 • E nevoie sa iau bagaj de cala?

Nu e nevoie de bagaj de cala. De asemenea, nu e nevoie sa incarci bagajul de mana cu creme de plaja si geluri de dus mai mari de 100 ml pentru ca poti achizitiona de la fata locului.

 • Avem prosoape la cazare?

Da, sunt prosoape acolo si nu e nevoie sa ocupi loc in bagajul de mana cu acestea

X