Surf Tour Ecuador: o experienţă de surfing completă

14 apr.

Surf Tour Ecuador: o experienţă de surfing completă

În exoticul Ecuador, la jumătatea globului pamântesc, unde jungla întâlneşte oceanul Pacific, am petrecut în luna martie două săptămâni de neuitat! Am făcut turul celor mai frumoase valuri, plecând din sudul ţării, din cea mai hippie zona din America de Sud şi din întreaga lume, şi ajungând până spre nordul Ecuadorului, unde plajele pustii si retrase nu sunt pe harta turistică obişnuită şi te îmbie la relaxare. Am plecat spre valurile perfecte şi spre jungla tropicală alături de o echipă de temerari, care îşi amintesc cu plăcere turul de surfing şi şi-ar dori să revină!

 

“Lucrul care m-a impresionat cel mai tare a fost natura. Atât la munte, cât şi pe coastă, erai înconjurat de peisaje care îţi tăiau răsuflarea şi te făceau să te simţi ca într-un documentar. Fauna, şi ea foarte bogată, completau această imagine!”, mărturiseşte Costin, unul dintre participanţii la camp.

 

Am trecut prin patru plaje exotice, Montanita, Ayampe, San Lorenzo şi Mompiche, fiecare cu specificul propriu, însă unde apa avea întotdeauna peste 25 de grade.

 

“Plaja cea mai de efect din tot surf trip-ul a fost cea din Ayampe. Cea mai liniştită şi vie plajă dintre toate pe care le-am vizitat în Ecuador. Şi pentru a fi siguri că nu uitam locaţia, am fost surprinşi la un antrenament de seară de un apus cum rar se întâmplă acolo. Soarele a apus printre stâncile simbol ale acestui sătuc. O imagine incredibilă!”, continuă Costin.

 

“Cel mai mult mi-a plăcut plaja Mompiche. Are ceva special ce trebuie experimentat la faţa locului! ” povesteşte cu plăcere colegul său de surfing, Adrian. “Lecţiile de surf mi s-au părut diversificate şi foarte bune, în acelaşi timp. Am avut mai mulţi instructori, şi de la fiecare am putut lua câte ceva bun, pentru a-mi clădi un anumit stil de a face surf.”

 

Pe parcursul surf camp-ului, am dispus de ghid de surf pentru cei avansaţi şi de instructori pentru începători. Echipamentul a constat în longboard-uri de fibră pentru cei la început de drum şi orice măsuri la alegere pentru cei mai experimentaţi.

“În marea parte a locaţiilor, am întâlnit instructori dedicaţi, care m-au ajutat foarte mult să îmi îmbunătăţesc cunoştinţele atât despre surful propriu-zis, cât şi despre ocean. Deşi lecţiile au început de la zero şi, în primă fază m-am temut că o să mă plicitsesc, instructorii mi-au oferit o imagine mai clară despre ce este surful şi despre cum trebuie trăit acest sport. Toate informaţiile au fost de un real ajutor încât am simţit pentru prima dată că fac surf şi am văzut cum e să „alergi” un val sau să-l „călăreşti”. Pe lângă valurile lungi, aproape perfecte, pe care le aveai în aceste locaţii, erai acompanit în apă de rideri cu experienţă de la care puteai învăţa multe şi puteai vedea pe viu trick-uri din cele mai complicate. M-aş întoarce în Ecuador pentru două spoturi de surf care mi se par extraordinare pentru a învăţa: Ayampe şi Mompiche”, spune Costin.

 

Şi Adrian s-ar întoarce oricănd cu plăcere: “M-aş mai intoarce în Ecuador, sunt nişte obiective interesante de vizitat şi pot oricând să combin destinaţia cu orice ţară din America de Sud sau Centrală! ”

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

X