Regulamentul Concursului SunRace Open

 / Regulamentul Concursului SunRace Open

1) Recomandari cu privire la siguranta:
a) Siguranta este proritatea numarul 1 a organizatorilor, astfel ca vom defini lungimea cursei in functie de conditiile meteo. Cursa de profesionisti va avea distantele de 5000m daca vantul va bate cu viteze mai mici de 13 noduri, 4000m daca vantul va bate cu viteze intre 13 si 18 noduri, 3000m daca vantul va bate in ziua concursului intre 18 si 23 de noduri, 2000m daca vantul va bate cu viteze intre 18 si 23 noduri si se va anula daca vantul are viteza de peste 23 de noduri. Cursa de amatori va fi de 700m in conditiile in care vantul bate intre 13 si 18 noduri, 1500m daca vantul bate intre 8 si 13 noduri si 2000m daca vantul bate sub 8 noduri. Daca vantul are peste 18 noduri cursa de amatori se poate anula.
b) In cazul in care un concurent se afla in dificultate in urma unui accident fara vatamare, acesta va semnala prin ridicarea vaslei. Orice concurent observa un accident al altui concurent urmat de vatamarea acestuia, acesta este obligat sa ridice vasla pentru semnalarea accidentului.
c) Daca unul din concurenti impinge intentionat un alt concurent va fi descalificat
2) Echipamentul:
Sunt considerate eligibile orice placi de stand up paddle de orice dimensiune si material. Chilele (fins) centrale trebuie sa fie atasate rigid de placa, fara posibilitatea de a fi manipulate pentru schimbarea directiei si nici de a permite ridicarea placii precum chila de tip hydrofoil. Vaslele pot fi de orice dimensiuni, forme si materiale, cu conditia sa aibe o singura paleta.
3) Vaslitul
Competitorii trebuie sa stea in picioare pe placi si sa vasleasca in picioare din locul in care e desemnat pentru ridicare pana la iesirea de pe mare si intrarea pe plaja. Orice concurent al cursei de amatori poate sta in genunchi sau pe burta pe placa oricat timp doreste fara a avansa, dar poate fi descalificat daca vasleste mai mult de un sfert din distanta in genunchi. Orice concurent al cursei de profesionisti poate sta in genunchi sau pe burta pe placa oricat timp doreste fara a avansa, dar poate fi descalificat daca vasleste mai mult de 5 ori in genunchi.
4) Definirea nivelului de aptitudini al participantilor
a) O persoana care nu participa la curse de SUP intr-un mod regulat sau e doar incepator la SUP race si nu doreste sa participe la un nivel mai inalt al concursului va participa la cursa de amatori.
b) O persoana care participa frecvent la concursuri de vaslit de SUP, caiac-canoe sau caiac, sau care a castigat unul din primele 2 locuri la cursa de amatori a concursului de SUP SunRace Open, respectiv la concursurile 2013-2014 SunRace Open, este considerata experimentata si va participa la cursa de profesionisti. De asemenea persoanele care in cadrul ocupatiei profesionale folosesc SUP (instructori de SUP, salvamari, supravegetori pe SUP, etc) vor participa la cursa de profesionisti.
5) Inscrierea la concurs
Inscrierea la concurs ese gratuita daca persoana care concureaza isi aduce echipamentul propriu sau are un cost de 50 lei pentru persoanele care folosesc echipamentul organizatorilor (aceasta taxa nu include si inchirierea pentru sedintele de antrenament care vor fi taxate cu cate 50 lei/jumatate de ora)
Concurentii trebuie sa semneze foaia de inscriere pentru a participa la concurs.
6) Cursa se considera terminata atunci cand concurentul ajunge la linia de finish cu placa in mana.

X