Regulamentul Concursului SunRace Open

 / Regulamentul Concursului SunRace Open

Regulamentul Concursului SunRace Open

 

1) Recomandari cu privire la siguranta:

a) Siguranta este proritatea numarul 1 a organizatorilor, astfel ca vom defini lungimea cursei in functie de conditiile meteo din ziua concursului, la momentul sedintei tehnice. Daca vantul are peste 18 noduri cursa de amatori se poate anula.

b) In cazul in care un concurent se afla in dificultate in urma unui accident fara vatamare, acesta va semnala prin ridicarea pagaii. Orice concurent observa un accident al altui concurent urmat de vatamarea acestuia, acesta este obligat sa ridice vasla pentru semnalarea accidentului.

c) Daca unul din concurenti impinge intentionat un alt concurent va fi descalificat

2) Echipamentul:

Sunt considerate eligibile orice placi de stand up paddle de orice dimensiune si material. Chilele (fins) centrale trebuie sa fie atasate rigid de placa, fara posibilitatea de a fi manipulate pentru schimbarea directiei si nici de a permite ridicarea placii precum chila de tip hydrofoil. Vaslele pot fi de orice dimensiuni, forme si materiale, cu conditia sa aibe o singura paleta.

3) Vaslitul

Competitorii trebuie sa stea in picioare pe placi si sa vasleasca in picioare din locul in care e desemnat pentru ridicare pana la iesirea de pe mare si intrarea pe plaja. Orice concurent al cursei de amatori poate sta in genunchi sau pe burta pe placa oricat timp doreste fara a avansa, dar poate fi descalificat daca vasleste mai mult de un sfert din distanta in genunchi. Orice concurent al cursei de profesionisti poate sta in genunchi sau pe burta pe placa oricat timp doreste fara a avansa, dar poate fi descalificat daca vasleste mai mult de 5 ori in genunchi.

4) Definirea nivelului de aptitudini al participantilor

a) O persoana care nu participa la curse de SUP intr-un mod regulat sau e doar incepator la SUP race si nu doreste sa participe la un nivel mai inalt al concursului va participa la cursa de amatori.

b) O persoana care participa frecvent la concursuri de vaslit de SUP, caiac-canoe sau caiac, sau care a castigat unul din primele 2 locuri la cursa de amatori a concursului de SUP SunRace Open din 2013 pana in prezent, sau la alte concursuri de SUP, este considerata experimentata si va participa la cursa de profesionisti. De asemenea persoanele care in cadrul ocupatiei profesionale folosesc SUP (instructori de SUP, salvamari, supravegetori pe SUP, etc) vor participa la cursa de profesionisti.

c) organizatorul isi rezerva dreptul de a nu permite concurentilor inscrierea la categoria incepatori.

d) organizatorulisi rezerva dreptul ca ulterior desfasurarii competitiei, sa descalifice participanti.

5) Inscrierea la concurs se face la biroul de inscrieri din locatia concursului, sau online.

Inscrierea la concurs ese gratuita daca persoana care concureaza isi aduce echipamentul propriu sau are un cost de 50 lei pentru persoanele care folosesc echipamentul organizatorilor (aceasta taxa nu include si inchirierea pentru sedintele de antrenament care vor fi taxate cu cate 50 lei/jumatate de ora).

Numarul de concurs se ridica in ziua concursului de la biroul de inscrieri.

Concurentii trebuie sa semneze foaia de inscriere pentru a participa la concurs.

6) Startul este pe plaja, pe linia stabilita la sedinta tehnica si se da pe seriile stabilite de organizatori. De la linia de start concurentul alearga cu placa in mana pana in zonaa desemnata de organizatori pentru ridicarea pe placa. La ridicarea pe placa se apica regula celor 5 tractiuni (lovituri de pagaie) din genunghi cum se aplica si in restul concursului. in functie de numarul concurentilor inscrisi, startul se poate comasa pentru mai multe categorii, dupa decizia Organizatorului, lucru ce se va comunica la sedinta tehnica.

7) Cursa se considera terminata atunci cand concurentul ajunge cu placa in mana la linia de finish desemnata de organizatori in timpul sedintei tehnice.

8) Clasamentul se realizeaza in ordinea trecerii liniei de finish.

9) Categoriile de Concurs sunt: Juniori Feminin, Juniori masculin, Amatori Feminin, Amatori Masculin, Pro Feminin, Pro Masculin

Cursa tehnica: 500m: Pro, U18, (M+F)

Cursa Distanta 8 km: Open, Amatori, U18, (M+F)

Copiii si juniorii pot concura cu placi insrise in clasa 14’, recomandabil cu placi gonflabile.

Amatorii pot concura cu limita de clasa a placilor de 12’6”

Profesionistii pot concura cu o limita de clasa a placilor de 14’

Placile de tip Race de la 12’6 inainte pot concura doar la categoriile de Pro si Juniori Pro

X