FAQ Surf Camp In Tenerife

Intrebari frecvente

 • Care este perioada exacta a taberei de surf din Tenerife?

Tabara de surf din Tenerife se desfasoara in intervalul 15 Octombrie – 15 Decembrie, saptamanal (Ex 15 Oct – 22 Oct, 22 Oct – 29 oct, samd). Inscrierile se fac in ordinea achitarii avansului si pot fi facute in oricare din saptamanile intervalului conform disponibilitatii locurilor.

 • Cate locuri sunt in total intr-o grupa a taberei de surf din Tenerife?

In fiecare grupa saptamanala sunt 15 locuri.

 • Ce trebuie sa fac pentru a ma inscrie?

Pentru inscriere e necesara achitarea echivalentului in lei a 250 de euro prin transfer bancar sau cash reprezentand avansul taxei de inscriere in asociatia noastra, si trimiterea unui email pe adresa board@supacademy.ro cu titlul “Inscriere SCT <Numele tau>” care sa contina in atasament “Formularul de inscriere” completat, o copie a OP-ului transferului sau a chitantei si o copie a actului de identitate pe care il vei prezenta la imbarcarea in avion.

 • Pana la ce data trebuie achitat avansul?

Plata avansului e necesara cu cel tarziu o luna inainte de plecare, insa locurile se pot epuiza inainte de acest termen daca alte persoane achita avansul mai devreme, astfel ca este necesara verificarea frecventa a disponibilitatii locurilor din saptamana aleasa. Avansul este nereturnabil.

 • Pana la ce data trebuie achitata diferenta de bani?

Diferenta trebuie achitata cu cel tarziu doua saptamani inaintea plecarii. Odata platita aceasta suma este de asemenea nereturnabila. Totusi in cazul in care gasim inlocuitor putem returna o parte din suma achitata (mai putin costurile gasirii unui inlocuitor, ex reclame facebook, discounturi speciale acordate in cautarea unui inlocuitor)

 • Trebuie sa fiu un inotator bun pentru a participa la tabara?

Tabara este pentru orice nivel de conditie fizica sau aptitudini de inot, insa tipul de plaja si locul din apa in care vei practica surfing-ul va fi determinat de acestea. Pentru a invata sa te dai pe valuri nu e nevoie sa stii sa inoti pentru ca instructorii stau cu tine si acolo unde apa nu depaseste talia. Totusi progresul la surfing e direct proportional cu cel al conditiei fizice, psihice si a nivelului de inot, iar noi lucram la fiecare dintre aceste capitole incercand sa te imbunatatim.

 • Ce variante de zbor am spre Tenerife daca plec din Romania?

Ce variante de zbor am spre Tenerife daca plec din Romania?
Cele mai ieftine zboruri sunt cele cu escala, in jur de 180-230 euro cu escale decente de pana la 6 ore. Pentru recomandarile noastre poti consulta pagina web cu 3 luni inainte de data primei tabere, sau ne poti contacta pe board@supacademy.ro.

Preturile biletelor oscileaza in timp, si ca sa prinzi cele mai bune preturi trebuie sa verifici ofertele saptamanal, in diverse zile ale saptamanii.

Cele mai rapide sunt zborurile directe din Bucuresti sau Budapesta, si costa in jur de 250-300 euro la Wizz Air. Ai grija sa urmaresti ofertele speciale ale companiei pentru cele mai bune preturi. Preturile biletelor oscileaza in timp.

 • Pe care dintre aeroporturile din Tenerife sa aterizez mai bine?

Aeroportul din Sud este mai aproape de cazare decat cel din Nord. Noi organizam transferul de la aeroporturi pentru rutele de avion recomandate, dar daca sunt grupuri mai mari care aterizeaza la ore similare in afara de zborurile recomandate de noi, organizam de asemenea transferul.

 • Scrie ca este inclus transferul de la aeroport, ma veti astepta la aterizare?

Organizam transferurile pentru zborurilr recomandate de noi, insa pentru grupuri mai mari care ajung la ore similare putem organiza transferul indiferent de aeroport (nord sau sud). Acest lucru il vom afla cand majoritatea celor 15 personae din grupa isi vor fi achizitionat biletele de avion. In cazuri exceptionale, in care aterizarea e noaptea gasim impreuna o solutie pentru transfer. Autobuzele pana la cazare costa din Aeroportul din Nord aprox 12 eur, iar din aeroportul din Sud aprox 6 euro. Transportul privat, o masina in care incap 3 persoane, costa de la aeroportul din Nord 35 euro, si de la aeroportul din sud 15 euro.

 • Cum se face repartizarea pe camere?

Camerele sunt de cate 2, 3 sau 4 persoane. Desi repartizarea se face la liber dupa preferintele participantilor, prioritate o au cuplurile, familiile, apoi grupurile. Incercam sa adaptam apoi pe cat posibil si dupa alegeri fete cu fete si baieti cu baieti. Incurajam grupul format la socializare inaintea plecarii pentru a se cunoste cat mai bine.

 • Cum e vremea pe insula in acea perioada?

Tenerife e insula eternei primaveri temperatura variind in jurul a 25 de grade tot timpul anului in partea de sud a insulei, acolo unde avem camp-ul. Seara poate scadea sub 20 de grade, sau avand in vedere inaltimea vulcanului, la altitudini mari poate scadea si sub 10 grade. Pe nordul insulei sunt sanse mai mari de ploaie si nori, fiind temperaturi ca medie cu cateva grade mai mici decat in sud.

 • Ce temperatura are apa?

Apa oceanului are in jur de 22 de grade si daca bate soarele nu e nevoie nici de costum de neopren pentru surf, dar avand in vedere ca durata cursului e de 2 ore si e posibil sa adie vantul si mai mult te poti zgaria cu echipamentul de surf, iti dam un costum de neopren pe care iti recomandam sa-l porti de fiecare data. Pe nordul insulei apa poate avea cu un grad sau doua mai putin decat in sud.

 • Ce haine sa iau la mine?

Avand in vedere ca pleci din europa intr-o perioada in care ai nevoie de haine mai groase pe tine, si ca temperaturile pe insula pot varia in functie de perioada zilei, zona si altitudine, iti recomandam sa nu iti incarci bagajul de mana decat cu haine subtiri, de plaja, papuci, o bluza sau un hanorac.

 • E nevoie sa iau bagaj de cala?

Avand in vedere clima insulei nu ai nevoie decat de bagajul de mana, hainele de pe tine de la plecare vor fi destul de groase si pentru cea mai scazuta temperatura pe care o poti intalni pe vulcanul El Teide la 3800m. De asemenea, nu e nevoie sa incarci bagajul de mana cu creme de plaja si geluri de dus mai mari de 100 ml pentru ca poti achizitiona de la fata locului.

 • Avem prosoape la cazare?

Da, sunt prosoape acolo si nu e nevoie sa ocupi loc in bagajul de mana cu acestea.

X