Regulament Vacanta Surf Ecuador

Rezervarile:

Pentru rezervarea unui loc in surf camp e nevoie de completarea formularului de inscriere aflat pe site-ul nostru, acceptarea prezentelor termeni si conditii pentru participare si de achitarea avansului specificat in oferta noastra.

Iau la cunostinta urmatoarele:

–        Locurile se ocupa in ordinea achitarii avansului si nu pot fi blocate altfel decat in cazuri exceptionale, lucru pentru care trebuie contactata echipa surfacademy.

–        avansul este nereturnabil decat in cazul in care se gaseste un inlocuitor pentru studentul surfer  care nu mai poate sau nu mai vrea sa participe. De aceea in nefericitul caz in care cineva se retrage, trebuie anuntat in cel mai scurt timp echipa surfacademy pentru a demara procesul de cautare al unui inlocuitor

–        Diferenta de plata se achita cu cel tarziu 2 saptamani inainte de plecare. In cazul inscrierilor ce se fac cu mai putin de 2 saptamani de la plecare, trebuie achitata suma integral la rezervare.

 

Surf:

Surfing-ul este un sport periculos practicat intr-un mediu permanent dinamic si adesea puternic cum este oceanul, asadar pot aparea accidente in urma neatentiei sau a lipsei de atentie distributiva astfel pe durata cursurilor e necesara atentia permanenta la indicatiile instructorilor la pregatirea teoretica de pe uscat si in apa.

Iau la cunostinta urmatoarele:

-Echipa SurfAcademy nu este responsabila pentru accidentele survenite in urma  neascultarii indicatiilor instructorilor.

-este obligatoriu sa fie montat leash-ul de siguranta de fiecare data cand se intra in apa.

– trebuie evitata tinerea placii intre mine si valurile care se apropie.

-nu trebuie sa las placa din mana decat daca sunt sigur ca aceasta nu pune in pericol alte persoane din apa (surferi sau inotatori)

-nu trebuie sa inaintez inspre lineup tinand leash-ul in mana si tarand placa peste valuri pentru ca valurile sunt puternice si pot aparea accidente grave in zona mainilor si degetelor

-Trebuie sa ma opresc din surf cu cel putin 10m inainte ca valul sa ajunga la mal, si sa ma arunc de pe placa in valul cu care am venit, pentru ca la mal si in zona unde apa este mica poate fi recif de piatra sau formatiuni de piatra care ma pot rani in zona picioarelor daca sar de pe placa direct pe ele.

-trebuie sa pastrez zona de practica acolo unde imi indica instructorii (aceasta se poate modifica pe durata cursului datorita curentilor sau a evolutiei mareei)

-trebuie sa acord timp si importanta incalzirii si stretching-ului inainte de intrarea in apa deoarece conditiile pot oscila brusc de la calmitate la valuri puternice, si fara incalzire pot sufeei intinderi sau ruperi musculare sau de ligamente.

-trebuie sa fiu atent in permanenta unde sunt instructorii si ceilalti elevi in zona de surf

-in zona de surf nu trebuie sa iau o pozitie in fata altori elevi, trebuie sa stau  pe aceeasi linie/rand cu ei

-cand incerc sa iau un val, trebuie sa ma asigur intai in spate ca acesta sa nu fie luat deja de altcineva care ma poate lovi cu placa

-cand incerc sa luati un val, daca vad alti elevi in fata mea trebuie sa-i atentionez sa se fereasca sau daca ii vad ca nu asculta, sa renunt la val/sa anulez riding-ul.

 

 

Cursuri :

Orele de incepere ale cursurilor sunt atent alese de echipa SurfAcademy pentru siguranta studentilor surferi, si depind de conditiile meteo si oceanografice cum sunt vantul si mareea dar si ale plajei cum sunt organizarea scolilor de surf pe plaja respectiva.

Cursul este predat de o echipa de instructori care ajuta studentii surferi sa invete surf, impartindu-si atentia astfel incat pe primul loc sa fie siguranta grupului asadar in caz ca nu se intelege ceva sau se doreste o aprofundare, trebuie apelat cu incredere unul dintre acestia.

In functie de progresul tuturor, avem posibilitatea de a imparti cursantii In 2 grupe cu instructori ce tin cursurile pentru nivelul fiecareia dintre ele.

Iau la cunostinta urmatoarele:

– Cursul incepe la ora stabilita in programul aratat la inceputul saptamanii de surf si echipa SurfAcademy nu poate astepta pe cei care intarzie.

-In zilele in care conditiile nu permit desfasurarea cursurilor fie din pricina valurilor prea puternice, vant, alte fenomene naturale sau mai rar a inexistentei valurilor, se organizeaza o plecare in unul dintre punctele de atractie ale zonei, la alte activitati optionale sau liber alese.

 

 

Echipament:

In locatiile cu apa rece fiecare student surfer va primi un costum de neopren si o licra la inceputul saptamanii de surf pe care le va mentine pe toata durata excursiei din locatia respectiva. Acestea pot fi schimbate la cerere daca nu se potrivesc marimile.

Placa de surf de scoala se va alege la inceputul fiecarui curs, la recomandarea instructorului ce tine seama de nivelul participantului.

Iau la cunostinta urmatoarele:

– Uzura echipamentului de surf, placa leash si costum de neopren este normala in masura in care se respecta conditiile de buna utilizare si protejare a acestuia. Utilizarea neglijenta poate avea consecinta costuri in plus pentru echipament in urmatoarele cazuri: placa este lasata in apropierea valurilor si din pricina acestora sau a urcarii mareei placa este luata de apa; placa este tarata de leash sau de unul dintre capete pe plaja de nisip sau recif; studentul surfer se aseaza pe placa ce are sub ea pietre sau stanci ce ii deformeaza invelisul sau chilele, participantul se aseaza cu costumul de neopren pe suprafete taioase sau pe pietre care pot rupe textura de neopren.

– Daca studentul surfer doreste sa faca surf cu alta placa decat cea recomandata de instructor, el trebuie sa se departeze de grup pentru a pastra siguranta celorlalti participanti si va renunta la licra de scoala. Placa poate fi schimbata la cerere daca mai sunt alte placi disponibile si daca instructorul considera ca schimbarea acesteia ajuta elevul sa invete mai bine surfing-ul.

-Dupa fiecare curs costumul de neopren se clateste in apa dulce pe fata si pe verso si se pune la uscat pe verso (interior). Licra si placad e surf de asemenea se clatesc de cateva ori in apa dulce pentru a inlatura nisipul.

-La cursuri e obligatoriu pentru toata lumea sa poarte licra alba a scolii pentru a ne putea recunoaste si diferentia in apa cu alte scoli.

-Placile de surf sunt la dispozitie si dupa cursul de surf fara extra cost. Costumul de neopren ramane la dispozitie pe toata durata saptamanii de surf si folosirea lui in afara cursurlor nu implica alte costuri.

-In pauze si la sfarsitul cursului, placile de surf se depoziteaza pe plaja in locurile special desemnate, nu oriunde, pentru ca valurile pot creste si pot lua placa in ocean.

– La finalul cursului, placile se spala de nisip si se transporta la masina de transport, la scoala, sau la camp.

– Placa se transporta numai la sub brat, pe sold sau pe cap. In caz ca este prea grea una dintre cele 3 metode 2 persoane vor transporta cate 2 placi in tandem conform instructiunilor date de instuctori.

Masini:

In cazul in care excursia include masini la dispozitia participantilor, masina este data in folosinta unui singur sofer, si incap in ea pana la 5 persoane, astfel pentru fiecare masina se desemneaza un responsabil care va raspunde pentru eventuale daune si amenzi ce nu sunt acoperite de asigurare. Daca acesta lasa pe altcineva sa conduca in locul sau, trebuie sa stie cine si cand a condus masina din responsabilitatea sa, pentru a tine seama la eventuale amenzi si pagube semnalate pe perioada de folosinta a acesteia.

Iau la cunostinta urmatoarele:

-Fiecare masina e desemnata pentru 5 studenti surferi alesi la inceputul saptamanii de surf, grupul format astfel pentru fiecare masina are raspunderea de a se coordona pentru a ajunge la cursuri. Masina poate fi folosita si in afara cursurilor cu acordul tuturor celori 5 participanti. Participantii se pot muta de la o masina la alta oricand, dar trebuie sa tina cont de faptul ca valoarea combustibilului masinii se imparte egal la cei ce o folosesc. Situatia folosintei masinii sta in raspunderea studentului surfer caruia i se da in folosinta.

– Masinile pot fi conduse numai pe drumurile asfaltate, asigurarea nu include conducerea lor pe drumuri de pamant.

– Masinile trebuiesc inapoiate cu aceeasi cantitate de benzina cu care au fost luate in primire.

– Masinile trebuiesc inapoiate fara gunoaie inauntru si fara nisip.

-Achizitionarea combustibiliului este responsabilitatea cursantilor.

-Parcarea trebuie facuta numai pe locurile special amenajate si in intervalele orare permise de acestea. Eventualele amenzi vor fi transmise responsabilului de masina.

Transferuri aeroport:

Transferurile de la aeroport sunt incluse in pretul surf trip-ului atata timp cat participantii ajung/pleaca in aeroporturile desemnate de organizatori si in intervalele orare desemnate de acestia. Pentru a verifica detaliile locatiei si ale orelor, va rugam sa ne contactati inainte de a va achizitiona zborurile.

Cazare  

Camerele sunt de 2, 3 sau 4 persoane. Distributia pe camere se face la alegere intre studentii surferi in prima seara in care ajung in locatie. Incercam sa separam participantii in camere de baieti si fete, pe cat posibil. Prioritate pentru camerele de 2 persoane o au cuplurile, apoi la alegere intre toti participantii.

La cazare gasim prosop, iar acesta nu poate fi luat la plaja.

Bucataria este comuna, la fel si unele bai, astfel ca trebuie respectata ordinea ocuparii spatiilor atat de toaleta cat si de gatit si mancat.

Curatenie

– Gunoiul se sorteaza pe categorii: organic si anorganic.

– Bucataria trebuie mentinuta curata, si vasele spalate pentru a crea un spatiu curat pentru cei care vin dupa noi sa o foloseasca.

– Spatiul de locuit trebuie mentinut fara nisip, astfel inainte de a intra trebuie clatite picioarele in galeata cu apa.

X